Sambakarnevaalit valtaavat Helsingin viikonloppuna

Jo 27. kerran järjestettävä Helsinki Samba Carnaval tuo loistoa, rytmejä ja rumpujen pauketta Helsingin kaduille ja Apollo Live Clubille 9.–10.6.2017. Päätapahtuma on tänäkin vuonna itse karnevaalikulkue, joka on samalla Suomen sambakoulujen välinen mestaruuskilpailu.

Rio de Janeiron tyylin mukainen aito katukarnevaali nähdään lauantaina 10.6.2017. Lauantain sambakuhinat alkavat Senaatintorilla kuitenkin jo aamuvarhain, kun sambakoulut aloittavat valmistautumisen ja lavastevaunujensa kasaamisen. Kello 14.15 käynnistyy Senaatintorilla kulkueiden avajaisohjelma. Varsinaiset karnevaalikulkueet lähtevät kello 15 reitille Senaatintori – Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Aleksanterinkatu (Mikonkadulle asti). Kulkueet päättyvät noin kello 18.

”Helsinki Samba Carnaval -tapahtuma ja karnevaalikulkueet rakentuvat talkootyöllä. Sambakoulut ovat aloittaneet kulkueiden suunnittelun jo viime vuoden puolella ja työtä on riittänyt aina viimeisille metreille saakka. Työtunteja on takana useita tuhansia”, kertoo tapahtuman tiedottaja Liisa Oksanen.

Jokainen sambakoulu kertoo kulkueellaan tarinaa, jonka pohjalta kulkueille on mm. suunniteltu asut ja lavastevaunut, sävelletty ja sanoitettu musiikki ja tehty koreografiat. Kulkueiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Tänä vuonna mm. tamperelainen União da Roseira tuo kaduille Vegasin tunnelmaa kulkueellaan Viva Las Roseiras, kokkolalainen Samba el Gambo vie yleisön kanssaan saunomaan Sauna lämmittää suomalaisten sydämet -kulkueellaan ja Samba Tropical Seinäjoelta tutustuttaa saamelaisuuteen kulkueellaan Kodasta Helsinkiin. Helsinkiläinen Império do Papagaio tuo puolestaan rakkautta koko kadun täydeltä kulkueellaan Summer of Love ­– Rakkauden kesä.

Karnevaalikulkueiden lisäksi Helsinki Samba Carnavalia juhlitaan myös Apollo Live Clubilla. Avajaisia vietetään jo perjantaina 9.6., jolloin Apollossa järjestetään Noite das Fantasias -iltajuhlassa. Illan aikana valitaan muun muassa karnevaalien upein fantasiapukukilpailu. Lauantaina kulkueiden jälkeen brasilialaiset rytmit valtaavat vielä kerran Apollo Live Clubin, kun illalla juhlitaan Baile do Carnavalia live-musiikin ja huippu-DJ:iden tahdittamana.

Suomalaiset sambaajat tunnetaan myös maailmalla

Helsinki Samba Carnavalin taustalla on Suomen Sambakoulujen Liitto ry., joka tuo Suomeen brasilialaista sambakulttuuria ja tekee Suomi-sambaa tunnetuksi ympäri maailmaa. Suomalaiset sambistat ovat saaneet arvostusta aina karnevaalien kotikaupungissa Rio de Janeirossa saakka. Suomi-sambistoja on ollut esiintymässä vuosien saatossa lisäksi muun muassa Tanskassa, Maltalla, Venäjällä, Makedoniassa, Kiinassa, Intiassa ja Ruotsissa.

SSKL yhdistää seitsemän sambakoulua Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Lahdesta, Kokkolasta ja Seinäjoelta. Lisäksi tanssikoulu Sambic on ollut SSKL:n kannatusjäsen vuodesta 2004. Tätä myöden SSKL:ssa on kaiken kaikkiaan jopa noin 2800 aktiivista tanssijaa ja soittajaa.

Karnevaalit järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran jo vuonna 1991 Turussa. Vuodesta 1993 lähtien karnevaalipaikaksi on vakiintunut Helsinki.

 

Lisätietoja:

Helsinki Samba Carnaval
Tiedottaja Liisa Oksanen, lissu[at]roseira.net, p. 040 418 1179
Koordinaattori Hanni Hirvonen, hanni.hirvonen[at]gmail.com, p. 050 368 0678

www.samba.fi

Facebook: www.facebook.com/Helsinki-Samba-Carnaval-R-383748404994201

Sambakulkueiden tarinat: www.samba.fi/helsinki-samba-carnaval/helsinki-samba-carnaval-2

Iltajuhlaliput: www.tiketti.fi/Helsinki-Samba-Carnaval-2017-Apollo-Live-Club-Helsinki-lippuja/44888

Kuvat: Mikael Rantalainen


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s