Aira Samulin, Anna-Maija Tuokko ja Matti Puro mukana Helsingin sambakarnevaaleilla

Kuva: Anton Sucksdorff

Sambaajat ottavat Helsingin haltuunsa tänä viikonloppuna, kun Helsinki Samba Carnaval täyttää kaupungin. Karnevaalien suojelijana, Madrinha do Carnavalina, toimii tänä vuonna 100-vuotiaan Suomen 90-vuotias Aira Samulin. Karnevaalien kuninkaallisiksi, Rainha do Carnavaliksi ja Rei Momoksi, on kutsuttu Tanssii tähtien kanssa -ohjelman voittaneet näyttelijä Anna-Maija Tuokko ja tanssija Matti Puro.

”Aira Samulin on tanssin legenda, joka on tuonut tanssin ilosanomaa suomalaisille jo kahdeksalla vuosikymmenellä. Anna-Maija Tuokko ja Matti Puro puolestaan hurmasivat niin tuomariston, yleisön kuin Suomen sambaajatkin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Etenkin parin samba teki meihin suuren vaikutuksen”, kertoo Helsinki Samba Carnaval -tapahtuman koordinaattori Hanni Hirvonen.

Matti Puro

Anna-Maija Tuokko

Karnevaalien suojelija ja kuninkaalliset toimivat kulkueen keulakuvina. He juhlistavat karnevaalit avatuiksi lauantaina 10.6. Senaatintorilla klo 14 alkavassa karnevaalien lähtölaukauksessa, jossa on luvassa suojelijan ja kuninkaallisten tervehdysten lisäksi muun muassa Hulahula Suomi -haaste sekä sambakoulujen lipunkantajaparien ja kaikista Suomen sambakouluista kootun rumpuryhmän esiintyminen.

 

Karnevaalikulkueet lähtevät kello 15 reitille Senaatintori – Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Aleksanterinkatu (Mikonkadulle asti). Aira Samulin, Anna-Maija Tuokko ja Matti Puro johdattavat kulkueita. Karnevaalit ovat samalla sambakoulujen välinen suomenmestaruuskilpailu.

Karnevaalien kuninkaallisperinne on kotoisin Rio de Janeirosta, jossa Rei Momo ”hallitsee” kaupunkia kuningattarineen karnevaalin ajan. Suomessa karnevaalikuninkaalliset on valittu vuodesta 1999 lähtien.

Annette Tamminen karnevaalien fantasiapukukilpailun tuomaristoon

Sambakarnevaalien yhteydessä kisaillaan myös erikseen upeimmasta fantasiapuvusta. Kilpailua on kutsuttu tänä vuonna tuomaroimaan The Voice of Finlandin häähullu stylisti Annette Tamminen, joka on temperamenttinen latinalaistanssien rakastajaksi. Hän on visualisti, jota tanssi liikuttaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Häntä kiehtoo niin tanssiasujen kuin sirkuksenkin estetiikka. Tammisen lisäksi fantasiapukukilpailua tuomaroivat Brasilian suurlähetystöstä Patrícia Ribeiro sekä sambakoulujen edustajina Karoliina Laxström ja Maija Suominen.

Kilpailuun osallistuvat fantasiapuvut – samoin kuin kaikki muutkin karnevaaleilla nähtävät asut – ovat sambaajien itse suunnittelemia ja toteuttamia. Tunteja yksittäisen fantasiapuvun tekemiseen kuluu satoja. Paljetteja, helmiä ja strasseja pukuun uppoaa tuhansia.

Sambakarnevaalien fantasiapukukilpailu järjestetään Apollo Live Clubilla perjantaina 9.6. kello 22.45. Kilpailun tulokset julkaistaan vielä saman illan aikana.

Lisätietoja:

Helsinki Samba Carnaval
Tiedottaja Liisa Oksanen, lissu[at]roseira.net, p. 040 418 1179
Koordinaattori Hanni Hirvonen, hanni[at]samba.fi, p. 050 368 0678

www.samba.fi
Facebook: www.facebook.com/Helsinki-Samba-Carnaval-R-383748404994201
Sambakulkueiden tarinat: www.samba.fi/helsinki-samba-carnaval/helsinki-samba-carnaval-2
Iltajuhlaliput: www.tiketti.fi/Helsinki-Samba-Carnaval-2017-Apollo-Live-Club-Helsinki-lippuja/44888

Aira Samulinin kuva: Anton Sucksdorff

Median akkreditointi Apollo Live Clubilla järjestettävään fantasiapukukilpailuun pe 9.6.2017 klo 12.00 mennessä:
Helsinki Samba Carnaval, koordinaattori Hanni Hirvonen, hanni[at]samba.fi, p. 050 368 0678


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s