Helsinki Samba Carnaval vie joukkoliikenteen poikkeusreitille huomenna lauantaina

Lauantaina 10.6.2017 Helsingin keskustaan kannattaa suunnata jalkaisin, sillä Helsinki Samba Carnaval täyttää kadut iltapäivällä. Kulkueen ajan osa raitiovaunuista liikennöi poikkeusreitillä, minkä lisäksi osa kaduista suljetaan liikenteeltä. Kulkueita odotetaan seuraamaan 25 000 – 40 000 katsojaa.

Koko perheen kaupunkifestivaali Helsinki Samba Carnaval järjestetään tänä vuonna 27. kerran. Senaatintori täyttyy karnevaalivaunuista lauantaina jo aamuvarhain ja iltapäivällä torin valtaavat upeisiin fantasia-asuihin pukeutuneet tanssijat ja soittajat. Varsinainen karnevaalikulkue lähtee liikkeelle kello 15 reittinään Senaatintori – Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Aleksanterinkatu (Mikonkadulle asti).

Kulkueet kestävät noin kolme tuntia ja tänä aikana kadut on suljettuna muulta liikenteeltä. Kulkueet aiheuttavat muutoksia myös raitiovaunuliikenteeseen erityisesti Aleksanterinkadun ja Senaatintorin läheisyydessä. Raitiovaunujen poikkeusliikenteestä tarkempaa tietoa saatavilla HSL:n tiedotteesta: www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2017/helsinki-samba-carnaval-kulkue-aiheuttaa-poikkeuksia-lauantaina-106-10244

KARNEVAALIPÄIVÄN OHJELMA 10.6.2017:

Lavastevaunujen kasaaminen alkaa Senaatintorilla klo 8.00. Päivän aikana torilla nähdään mm. capoeiristojen pelirinki sekä sambakulttuurin bahialaisista juurista muistuttavien, afrobrasilialaiseen perinneasuun pukeutuvien Baianoiden tervehtiminen.

Sambakarnevaalien avajaiset kello 14–15 Senaatintorilla

  • Hulahula Suomi -haaste
  • Karnevaalien suojelija Aira Samulin sekä karnevaalikuninkaalliset Anna-Maija Tuokko ja Matti Puro tervehtivät karnevaalikansaa ja avaavat karnevaalit
  • Suomen sambakoulujen yhteinen rumpuryhmä Suomi-bateria ja kaikkien Suomen sambakoulujen lipunkantajaparit esiintyvät
  • Brasilian suurlähettiläs leikkaa kulkuenauhan

Karnevaalikulkue

  • Ensimmäinen kulkue lähtee kello 15 Senaatintorilta. Kulkueiden kesto yhteensä noin 3 tuntia.

Sambakoulujen kulkuejärjestys
1. União da Roseira, Tampere
2. Samba el Gambo, Kokkola
3. Samba Maracanã ja Força Natural, Lahti
4. Samba Carioca, Turku
5. Império do Papagaio, Helsinki
6. Samba Tropical, Seinäjoki

Lisäksi mukana vierailevia esiintyjiä sambakoulujen välissä sekä Sambic-tanssiryhmä kulkueen lopussa. Kulkueiden tarinat ovat luettavissa osoitteessa www.samba.fi/helsinki-samba-carnaval/helsinki-samba-carnaval-2/

Karnevaalien jatkot, Baile do Carnaval kello 21–04 Apollo Live Clubilla

Karnevaalien virallisissa jatkobileissä esiintyy Stadin oma sambakoulu Império do Papagaio tuoden tullessaan tuulahduksen Brasiliasta. Livemusiikista vastaa Brazilian Locomotiva, joka tuo lauteille uuden show’nsa ja täyttää lavan soittajilla, solisteilla ja tanssijoilla. Boom Shakalaka-radioshown Sabor DJ:t pitävät huolen tanssimenosta aamuun asti. Apollo Street Barin puolella tunnelmaa nostattaa brassimusiikin suurtietäjä DJ Mikulation.

Lisätietoja:
Helsinki Samba Carnaval
Tiedottaja Liisa Oksanen, lissu@roseira.net, p. 040 418 1179

www.samba.fi

Facebook: www.facebook.com/Helsinki-Samba-Carnaval-R-383748404994201

Sambakulkueiden tarinat: www.samba.fi/helsinki-samba-carnaval/helsinki-samba-carnaval-2

Kuvat: Mikael Rantalainen

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s