Lehdistötiedote: Kaupunginjohtaja luovuttaa Kaupungin Avaimet sambaajille karnevaalien ajaksi

Sambaajat ottavat Helsingin haltuunsa viikonloppuna, kun Helsinki Samba Carnaval täyttää kaupungin. Karnevaalien lähtölaukausta juhlistetaan Senaatintorilla lauantaina 18.6.2016 klo 14 alkaen. Tilaisuudessa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen luovuttaa symbolisesti Kaupungin Avaimet sambaajille karnevaalien ajaksi. Näin sambaajat ”hallitsevat” kaupunkia karnevaalien ajan.

Jussi Pajunen”Helsinki Samba Carnaval on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma ja tärkeä osa Helsingin alkukesää. On hienoa saada tämä suuri vapaaehtoisvoimin rakennettu kokonaisuus kaupunkiimme vuosi toisensa jälkeen. Kaupungin sinettien luovutus kytkeytyy kansainväliseen karnevaaliperinteeseen, jolla julistetaan tapahtuma avatuksi”, sanoo kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Pajunen on luovuttanut kaupungin avaimet sambaajille useasti aiemminkin. Muutaman kerran – niin ikään karnevaaliperinteiden mukaisesti – avaimen luovutuksen jälkeen karnevaalikansa on leikannut kaupunginjohtajan kravatin poikki vallan merkiksi. Lauantaina selviää, miten kaupunginjohtajan käy tänä vuonna.

Miss Helsinki Hanneleena Laaksamosta sambakarnevaalien kuningatar

Hannaleena LaaksamoAvaimenluovutuksen lisäksi Senaatintorin juhlallisuuksissa kruunataan myös vuoden 2016 karnevaalikuningatar, joka toimii sambakarnevaalien keulakuvana. Tänä vuonna karnevaalikuningattaren, Rainha da Carnavalin, kruunu lasketaan Miss Helsinki Hannaleena Laaksamon kutreille.

”Karnevaalikuningattarena haluan olla mukana tuomassa samban iloa ja riemua koko karnevaalikansalle. Tanssi on tärkeä osa elämääni, ja minulle onkin suuri kunnia päästä avaamaan tämän vuoden karnevaalikulkue ja tutustua samalla myös karnevaalisamban saloihin”, Laaksamo sanoo. Suomessa karnevaalikuninkaalliset on valittu vuodesta 1999 alkaen.

Helsinki Samba Carnaval järjestetään nyt 26. kerran. Karnevaalit käynnistyvät perjantaina 17.6.2016 Apollo Live Clubilla. Noite das Fantasias -iltajuhlassa kilpaillaan muun muassa karnevaalien upeimman fantasiapuvun tittelistä.

Lauantaina näkemistä riittää Senaatintorilla jo aamuvarhain, kun sambakoulut aloittavat lavastevaunujensa kasaamisen. Kello 14 käynnistyy Senaatintorilla avajaisohjelma. Kaupungin avaimen luovuttamisen ja karnevaalikuningattaren kruunaamisen lisäksi avajaisissa muun muassa soittaa Suomen sambakouluista koottu yhteisrumpuryhmä Suomi-bateria. Sambakulkue lähtee liikkeelle Senaatintorilta kello 15 ja kulkee reittiä Senaatintori – Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Aleksanterinkatu (Mikonkadulle asti). Tapahtumaa odotetaan katsomaan kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Kulkueiden jälkeen sambailut jatkuvat vielä Apollo Live Clubilla järjestettävässä Baile do Carnavalissa.

Lisätietoja:

Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tiedottaja Liisa Oksanen, lissu[at]roseira.net, p. 040 418 1179

www.samba.fi
www.helsinkisambacarnaval.fi


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s