Karnevaalisamban Suomen mestaruus Helsinkiin

Viime lauantaina kesäisessä Helsingissä kisatussa Suomen sambakoulujen välisessä mestaruuskilpailussa karnevaalisamban Suomen mestaruuden nappasi Stadin oma sambakoulu Império do Papagaio aiheellaan Summer of Love – Rakkauden kesä. Hopealle sijoittui União da Roseira Tampereelta aiheellaan Viva Las Roseiras – Roseira 30 vuotta ja pronssille Samba el Gambo Kokkolasta aiheellaan Sauna lämmittää suomalaisten sydämet.

Voittajakoulu Papagaio hurmasi tänä vuonna yleisön ja tuomariston erityisesti loistokkailla asuillaan, näyttävällä visuaalisella kokonaisuudella ja koreografisesti taidokkaalla etujoukollaan. Yhteensä Papagaio nappasi kilpailussa 109,42 pistettä. Hopealle tulleen Tampereen Roseiran pistesaalis oli 108,32.

Papagaion kulkue vei katsojat San Franciscon Rakkauden kesään ja 50 vuoden takaisiin hippiliikkeen syntyhetkiin. Kulkue lähti liikkeelle Vietnamin sodan ajoista, jolloin hippiliike sai alkusysäyksensä, ja jatkui kukkaiskansan ja väriloiston valtaamaan San Franciscoon. Kulkueesta löytyi muun muassa hippibussi, kukkaislapsia, Jimi Hendrix -asuihin pukeutunut rumpuryhmä, psykedeliaa kuvaavia tanssijoita sekä Beatlesin Yellow Submarine – ja kaikkea siltä väliltä.

Karnevaalisamban Suomen mestaruus meni Helsingin Papagaioon nyt jo 14. kerran. Helsinki Samba Carnaval on järjestetty yhteensä 27 kertaa. Karnevaalikulkueita on rakennettu vapaaehtoisvoimin syksystä lähtien. Koko perheen harrastuksessa on mukana esiintyjien lisäksi myös paljon taustajoukkoja avustamassa muun muassa asujen ompelussa ja lavastevaunujen rakentamisessa.

Tulokset & pisteet

1. Império do Papagaio, Helsinki, 109,42 pistettä. Aihe: Rakkauden kesä – Summer of Love
2. União da Roseira, Tampere, 108,32 pistettä. Aihe: Viva Las Roseiras – Roseira 30 vuotta
3. Samba el Gambo, Kokkola, 107,27 pistettä. Aihe: Sauna lämmittää suomalaisten sydämet
4. Samba Tropical, Seinäjoki, 106,74 pistettä. Aihe: Kodasta Helsinkiin – Samba saamelaisuudelle

Taustaa kulkuearvostelusta

Kulkueiden arvosteluperusteet on muokattu suoraan Rion karnevaalien arvosteluperusteista. Jokainen kilpaileva koulu saa 10 pistettä onnistuneesta lähdöstä. Lisäksi tuomarit arvioivat koulujen paremmuutta kymmenessä eri kohdassa:

  • Kulkueen aihe ja tarina – kulkueen ”teoreettinen” käsittely, aiheen valinta, luova lähestyminen
  • Bateria eli rumpuryhmä
  • Kulkueessa soitettava ja laulettava kappale eli samba enredo (sävelletään joka vuosi aina aiheen mukaan)
  • Musiikillinen kokonaisuus ja harmonia
  • Asut – niiden sambamaisuus ja soveltuvuus teemaan
  • Lavastevaunut
  • Visuaalinen kokonaisuus – kulkueen käytännön toteutus, visuaalinen ilme jne.
  • Kulkueen etujoukko, joka tervehtii yleisön ja esittelee sambakoulun
  • Lipunkantajapari, joka esittelee koulun symbolin lipun
  • Tanssillinen kokonaisuus ja esiintyminen

Lisätietoja:

Helsinki Samba Carnaval
Tiedottaja Liisa Oksanen, lissu[at]roseira.net, p. 040 418 1179

www.samba.fi
www.facebook.com/Helsinki-Samba-Carnaval-R-383748404994201/

Sambakoulujen kulkuetarinat: 
samba.fi/helsinki-samba-carnaval/helsinki-samba-carnaval-2/

Kuvat: Mikael Rantalainen


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s