Helsinki Samba Carnaval – tapahtumalle kunniaa: Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto 2019

Nyt saatiin lisäpotkua 30. karnevaalien järjestelyihin 2020! Tällaiset lämmittävät sambaajien mieltä ja antavat extravoimaa. Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin jakama Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinto annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää. Palkinto luovutettiin torstaina 15.8.2019 Art goes Kapakan ja sen Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa Artekissa (Keskuskatu 1). Palkinnon vastaanotti HSC:in lisäksi helsinkiläinen tuottaja ja saunanjohtaja Kimmo Helistö. Tunnustuksen luovuttivat Art goes Kapakan puolesta Laura Korhonen ja Mikko Leisti. HSC-toimikunnan puolesta tunnustuksen vastaanotti Sari Malkova

25. Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinnon saivat:

Kimmo Helistö ja Helsinki Samba Carnaval.

Helsinki Samba Carnaval – Suomen Sambakoulujen liitto ry. Palkinnon vastaanotti karnevaalipäällikkö Sari Malkova.

Valinnan tehneen raadin perustelut:

“Kohta kolmenkymmenen vuoden ajan on kesäkuisena lauantaina moni hihkaissut ihastuksesta tai hieraissut varmuuden vuoksi silmiään, kun yli tuhat tanssijaa ja soittajaa etenee värikkäänä, äänekkäänä ja riemukkaana kulkueena halki kaupungin. Koukuttava rytmi, kauniit asut, upeat lavasteet ja valloittava sambatanssi tuo yhteen vuosittain yli 30 000 katsojaa ja muokkaa Helsingistä päiväksi melkeinpä brasilialaisen kaupungin.

Osa samban historiaa on irroittautuminen joskus hyvinkin karusta arjesta. Hetki ilon, rytmin ja tanssin maailmassa on vastavoima, jonka avulla jaksaa. Vaikka maailma tänään on toki aivan eri kuin Bahian orjilla ja työntekijöillä satoja vuosia sitten, niin kyllä ilolle, rytmille ja tanssille täälläkin aina tilaa kannattaa tehdä. Ja sambaajat tekevät aina tilaa ilolle: satoi tai paistoi, räntää tai pölyä, niin kertaakaan ei ole tämä joukko antanut olosuhteiden estää etenemistä. Aina on kulkue kulkenut ja yleisö saanut seurata mahtavia esityksiä ja sambakoulujen tarinoita.

Samba on kaikille. Osallistujat ovat 0-95 vuotiaita ja kun sambakarnevaali on Rio de Janeiron karnevaalin malliin Suomen sambakoulujen välinen kilpailu Suomen mestaruudesta, niin töitä piisaa lajin parissa lavasteiden tekemisestä pukusuunnitteluun, säveltämisestä koreografioihin ja huoltotöistä harmoniamestarin hommiin. Samba on koko yhteisön juttu.

Kyllä Helsinkiin aina lisää iloa mahtuu ja tuomalle iloa sambakarnevaali on tehnyt Helsingistä hauskemman.”

Paljon onnea Helsinki Samba Carnaval ja Kimmo Helistö!

Lue koko juttu täältä!

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s